Medarbeider i Stefanusalliansen nektet innreise i Tyrkia

En medarbeider i Stefanusalliansen ble stoppet av politiet på en tyrkisk flyplass i mars i år og erklært uønsket. Det melder Stefanusalliansen i en pressemelding, forteller Kristelig Pressekontor/Dagen.

– Svartelistingen er helt uakseptabel, sier generalsekretær Ed Brown i Stefanusalliansen (bildet).

5. mars i år ble prosjektrådgiver Vija Herefoss stoppet på flyplassen i Antalya i Tyrkia. Hun ble nektet innreise av «nasjonale sikkerhetsgrunner» og ble etterpå sendt tilbake til Norge med første fly.

Herefoss har ansvaret for å følge opp Stefanusalliansens prosjekter i Tyrkia. Organisasjonen har støttet prosjekter her siden tidlig på 2000-tallet. Herefoss var senest i landet i månedsskiftet januar/februar i år. Hun og to kolleger deltok på en konferanse for ledere i protestantiske menigheter i Tyrkia og ledernes familier.

FNs spesialrapportører har bedt tyrkiske myndigheter forklare seg om saken.

Les mer om saken i Dagen:

Medarbeider i Stefanusalliansen ble stoppet av politiet og erklært uønsket i Tyrkia