Kirkeledere hardt ut mot smitteverntiltak

Julen er en viktig kirkelig høytid. Dette er tiden hvor kirkene fylles til randen. Men ikke i år. Smitteverntiltakene begrenser; ikke minst i Oslo hvor restriksjonene er så sterke at det i praksis betyr stengte kirker.

Dette går ikke upåaktet hen. Flere kirkeledere reagerer sterkt.

«Jeg savner en forståelse av troens betydning i mange menneskers liv. Ikea har hatt åpent hele tiden. Polet og kjøpesentrene diskuterer utvidede åpningstider og ja, jeg forstår at det ligger smittevern bak og ønske om å spre kundene. Men det kan jo kirkene også gjøre. En kirke kan være åpen hele dagen.»

Det er Anne Bente Hadland (avbildet), leder ved Katarinahjemmet i Oslo og en av Den katolske kirkes fremste talspersoner i Norge de siste 30 årene,  som sier dette i et intervju med avisen Dagen. Hun er tydelig på hva hun mener om regjeringens smitteverntiltak:

«Alle vil vise at de tar pandemien på alvor, og det forstår jeg. Men her i Oslo har kirkene nå vært nedstengt siden begynnelsen av november.  Jeg vil ikke bagatellisere denne sykdommen. Men i dag vet vi mer enn i vår om smittetall og dødstall. Jeg er overbevist om at det er er mulig å ivareta smittevern i kirkene og synes at det å holde kirkene stengt, er betydelig overdrevet», fortsetter Hadland:

Les mer om kirkelederes respons på myndighetens stramme smitteverntiltak i forkant av julehøytiden:

Norske kirkeledere hardt ut mot stengte gudshus