Ny generalsekretær i World Evangelical Alliance

Thomas Schirrmacher (60) fra Tyskland er valgt som ny generalsekretær i World Evangelical Alliance. Han starter sin tjeneste i mars 2021.

Schirrmacher er moralfilosof og spesialist i religionssosiologi og religions-/ trosfrihet. Han er kjent som global menneskerettighetsaktivist og innehar en «lærestol» i teologi (etikk, missiologi og verdensreligioner).


Thomas Schirrmacher har tjenestegjort som Associate Secretary General i World Evangelical Alliance med fokus på Theological Concerns (ansvarlig for teologi, «Intrafaith Relations» og «Inter-faith Religious Freedom») og som leder av Theological Commission. Siden 2014 har han vært president for International Council of the International Society for Human Rights.

Schirrmacher er gift med Christine Schirrmacher, som er professor of Islamic Studies ved universitetet i Bonn.